BAŞKANIMIZDAN “BABALAR GÜNÜ” MESAJI

“Babalar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, şu ifadeleri kullandı:

“Türk geleneğinde baba, ailenin temel direği olarak görülüp; aile içerisindeki adaleti, paylaşmayı, dayanışmayı ve sorumluluğu simgeler.

Babalarımız, doğduğumuz andan itibaren elimizi sımsıkı tutup; hayatın güzelliklerinin yanı sıra zorluklarıyla nasıl başa çıkılabileceğini gösteren, bize yol yordam öğreten, sevgi ve saygıyı aşılayan, annelerimizle beraber hayatî değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında öncü olan en değerli varlıklarımızdır.

Evimizin direği, ailenin en önemli dayanağı olan babalar; aile ve ahlak değerlerimizin korunmasındaki gücü, adaleti, paylaşma ve sorumluluk bilincini miras olarak bizlere devretmektedir.

Bu itibarla, üzerimizde hakkı olan anne ve babaların rızasını kazanmak, onların gönlünü hoş tutmak, onlara karşı her zaman vefalı olmak her evladın önceliği hatta boynunun borcudur. Başta şehit babaları olmak üzere tüm babalarımızın ellerinden öper Babalar Gününü yürekten kutlarım.”