Borçka-Muratlı Sınır Kapısı ile İlgili Çalışmalar Başladı.

Borçka İlçemiz için hayati öneme sahip Muratlı Sınır Kapısı ile ilgili çalışmalar başladı.

Türkiye ile Gürcistan Devleti arasında geçisi sağlayan Sarp Sınır Kapısından sonra Artvin sınırları içerisindeki ikinci kapı olacak olan Muratlı Sınır Kapısı ilçemizin tarihi gelişimi açısından oldukça öneme sahip olacaktır.

Uzun zamandır konuşulan Muratlı Sınır Kapısı ile ilgili her iki ülke tarafından yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kapı ile iligili çalışmaları yürütmek üzere her iki ülke adına oluşturulan komisyon çalışmalarına başlayarak Muratlı Sınır Kapısının açılacağı güzergahta incelemelerde bulunuldu.

16.12.2017 tarihinde yapılan ve Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM'ın katılımıyla gerçekleşen ''Artvin İl Kongresinde ''Sayın Başbakanımızın da kürsüden dile getirdiği Muratlı Sınır Kapısı ile ilgili çalışmalar hızlarak devam etmektedir.Emeği geçen herkese Borçka Halkı olarak müteşekkiriz.