Borçka Kaynarca Köyü’nde sürdürülebilir tarım alanında önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Kaymakam Betül Büyükkılıç, Belediye Başkanımız Ercan Orhan, Borçka Ziraat Odası Başkanı Tolga İskenderoğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Onur Özteke ve çeşitli kurum amirleri ile siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, çilek üreticiliği üzerine detaylı bir değerlendirme yapıldı.

Toplantıda, köy sakinleriyle bir araya gelinerek tarımsal üretimde karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Borçka Ziraat Odası’nın desteğiyle, önceki yıllarda kurulan çilek bahçeleri ziyaret edilerek, mevcut eksikliklerin giderilmesi için gerekli adımlar belirlendi. Ayrıca, DOKAP, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Borçka Ziraat Odası işbirliği ile yeni çilek üretim alanları oluşturulması planlandı.

Görüşmeler sonucunda, çileğin pazara sunulması, işlenmiş çilek ürünlerinin bölge adıyla piyasaya sürülmesi, soğuk hava deposu ve işleme tesisinin kurulması gibi konular ele alındı. Özellikle kadın istihdamının artırılması hedeflenen projelerle, ilçemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Bu girişimlerle birlikte, Borçka’nın çilek üreticiliğinde önemli bir adım atması ve bölge ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.